Vilkår og regler

Forumregler

Tilbyderne av denne tjenesten er ikke ansvarlig for innholdet i noen av innleggene som skrives. Innlegg uttrykker kun forfatterens egne meninger.

Du samtykker i å ikke bruke denne tjenesten til å legge ut materiale som er ærekrenkende, hatefulle, truende, provoserende eller på noen måte bryter norsk lov. Vi aksepterer heller ikke trolling.

Vi forbeholder oss retten til å fjerne eller endre innlegg eller utestenge medlemmer av enhver grunn til enhver tid, hvis vi anser dette som nødvendig.

Regeler for Kulinarisk Forum

Dette er regelverket du må følge om du planlegger å være aktiv på dette forumet. Noen regler er viktigere enn andre, og vi antar du selv forstår hva som er et regelbrudd og ikke. Det aller meste er normal folkeskikk, og har du vært på internett en stund kan du vel generell internett oppførsel også. Bryter du for mange regler og får for mange advarsler, sier det seg vel selv at du kan risikere og bli utestengt.

1. Generelt

1.1 Velge riktig kategori

Det er en grunn til at vi har kategorier, så bruk dem med omhu. Er du i tvil så send en melding til moderator/administrator.

1.2 Skriv en ordentlig tittel på ditt innlegg

Dette gjør det enklere å skille ut hvilke innlegg som er aktuelle for brukerene siden dem kan gjøre seg opp en mening før dem leser tråden.

Dårlig tittel: «Hjelp», «Noen som vet?» Bra tittel: «Oppskrift på pannekaker», «Valg av bakeredskaper»

1.3 Husk å ha med tilstrekkelig informasjon i innlegget

Bruk tid til å formulere innlegget ditt. Husk alltid å ha tilstrekkelig med informasjon. Ikke forvent at vi er tankelesere. Bruker du tid på å lage et bra innlegg vil også brukerene bruke tid på å hjelpe deg.

Dårlig innlegg: «Hvorfor trenger jeg mel?», «Send melding/info»

1.4 Tegnsetting, smilies og SMS-språk

Bruk små og store bokstaver med omhu. På internett er det sett på som skriking å skrive hele setninger med store bokstaver. For mye smileys kan bli for mye av det gode. SMS-språk er en felles definisjon for fjortisutrykk som «lol», «qlt», «plz» osv. Disse ønskes ikke på et seriøst forum, med brukere i alle aldre.

Eksempel: «plz», «lol», «HJELP MEG A???? plz………..»

1.5 Begrunnelser og forklaringer

Ethvert innlegg som skrives skal ha en mening for leseren, så «den var dårlig», «kult!», «ok» og tilsvarende innlegg uten mer forklaring vil føre til at innlegget slettes siden dette er å betrakte som ikke konstruktive innlegg. Alle innlegg som gir uttrykk for at posteren ikke har brukt noe tid på å forbrede og skrive svaret blir slettet.

1.6 Dobbeltposting

Ikke post dobbelt! Når du har lagt til innlegget ditt og du kommer på at du har glemt noe, trykk på editeringsknappen og legg det til i ditt allerede eksisterende innlegg.

1.7 Aktivitet på flere nettsteder

Er du aktiv på flere nettsteder og spør etter hjelp på et spørsmål på flere forumer enn Kulinarisk Forum, så husk å legge ved lenke og informasjon om de andre plassene. Ikke nødvendig å engasjere brukerene hvis du allerede har fått svar en annen plass.

1.8 Korrekturlesing

Pass på at innlegget ditt inneholder minst mulig skrivefeil. Vi er inneforstått med at folk kan ha skrivevansker, og derfor skal det ikke kommenteres av andre i tråden om et innlegg inneholder feilskrevne ord.

1.9 Språk

Hovedspråket på forumet er norsk, bruk gjerne nynorsk hvis du bruker det til vanlig.

Unntak: Hvis du siterer et innlegg på et annet språk (husk da å legge ved kilde).

1.10 Søk før du spør

Det er unødvendig å løse samme problemet flere ganger. Har du et generelt spørsmål er sjansene store for at det har blitt diskutert før. husk også å prøve deg en runde med google. Hvis du ikke finner svar ved bruk av søk, eller du finner et gammelt svar og er usikker på om svaret fremdeles er riktig, start heller en ny tråd fremfor å dra frem den gamle.

1.11 Bruk av BBCode

Bruker du BBkode, sjekk innlegget med forhåndsvisningsfunksjonen for å se at alt ble riktig. Bilde-taggen skal kun brukes på små eller medium store bilder. Du kan enten linke til store bilder med en tekstlenke, eller lage et miniatyrbilde og bruke det som lenke.

1.12 Bumping

Bumping (dra opp en inaktiv tråd, uten at det er lagt til nye opplysninger) blir sett på som masing. Det tillates kun en bump per tråd, og det må ha gått minst 3 dager uten svar. Opprettelse av ny tråd med samme innhold, regnes som dobbelposting og vil bli slettet.

1.13 Flere brukerkontoer

Hvert enkelt medlem kan kun ha en konto/brukernavn. Hvis man opererer med to eller flere kontoer/brukernavn vil man bli utestengt fra forumet.

1.14 Signaturfelt

Du kan stort sett lenke til hva som helst i signaturerfeltet så lenge det er nettsider innenfor norsk lov. Affiliatelinker samt lenker til sider som omhandler gambling, porno og legemidler er ikke lov, heller ikke lenker til pyramidespill eller typiske «bli rik» sider. Det er heller ikke lov til å ha bilder i signaturen, heller ikke «pyntetegn» for å fremheve signaturen. Maksimum antall tegn i signatur er 250. Maksimum 4 lenker er tillatt. Maksimim font size er 2. Innrykk er ikke lov. Du har ikke lov til å lage egne signaturfelt som inkluderer en link.

1.14b Feeds

Du kan stort sett sette inn feeds til hva som helst så lenge det er feeds for nettsider innenfor norsk lov. Feeds til sider som omhandler gambling, porno og legemidler er ikke lov, heller ikke lenker til pyramidespill eller typiske «bli rik» scams.

1.15 Affiliatelenker

Hvis du setter inn en affiliatelenke i en kommentar må du gjøre oppmerksom på at det er en affiliatelenke. F.eks. skrive «(affiliatelenke)» bak lenken.

2. Generelt kategoriene

2.1 Presentasjon

Dette er en kategori hvor du skal kunne presentere deg. Det er ikke en kategori for diskusjon, en kategori for å få hjelp eller en kategori du kan selge eller kjøpe produkter/tjenester.

2.1 Generellt

I Generellt har vi ingen bestemte regler. Hverken for brukere eller mod/adm. Vi oppfordrer allikevel til å bruke dette forumet med omhu, da vi vil slette innlegg vi føler bare er til skade.

3. Folkeskikk

3.1 Oppfør deg

Folkeskikk gjelder her som i det virkelige liv. Barnslig oppførsel vil ikke tolereres, enten du er 12 eller 40, syk eller sint.

3.2 Personangrep, sjikane og banning

Personangrep, sjikane, banning og annet støtende blir slettet umiddelbart. Synsinger og rykter skal ikke fremstilles som fakta.

Tips: Behandle andre som du selv vil bli behandlet.

3.3 Respekt andre uansett alder og kjønn

Alle brukere er velkommen, uansett alder og kjønn. Selv om man er 12 år gammel så betyr ikke det at man er dum. Svar med respekt, 12 åringen kan fort bli sjefen din.

3.4 Ulovlig materiale

Norsk lov gjelder her også. Innlegg som klart strider mot norsk lov vil bli slettet umiddelbart uten noen form for melding til innleggsskriver. Torrents, warez, crackz og p2p fildeling er heller ikke ønskelig, eller ønskes linket til fra Kulinarisk Forum. Det skal heller ikke linkes til nettsider som er hacket pga. faren for infeksjon på pc`er.

3.5 Tråd hijacking

Temaet som OP (opprinnelig poster) starter skal følges, man skal ikke chatte i trådene, prøv å hold deg innenfor temaet. Opprett heller en ny tråd hvis du har saker å ta opp.

4 Administratorer og moderatorer

4.1 Adlyd moderatorene.

Enhver anmerkning eller advarsel du får fra moderatorene skal adlydes umiddelbart. Har du spørsmål eller kommentarer til moderatorenes jobb skal disse rettes per PM til administrator. NB: En administrator kan når som helst endre reglene.

4.2 Advarsel på generelt grunnlag

Moderatorene kan til enhver tid utstede en advarsel på generelt grunnlag, og for grunner som faller utenfor disse retningslinjene. Disse advarslene behandles på lik linje med andre brudd på lovverket.

4.3 Administrator og moderator privat

Dine private og personlige problemer mot adm/mod på Kulinarisk Forum skal ikke taes opp på Kulinarisk Forum eller brukes mot Kulinarisk Forum på noe vis. Kulinarisk Forum er et forum for mat og drikkeinteresserte av alle slag. Kulinarisk Forum er ikke koblet opp mot noen andre prosjekter enn Kulinarisk Forum.

4.4 Kulinarisk Forum er ikke en rett, men et privilegium

Kulinarisk Forum er et privat forum – ytringsfriheten gjelder ikke her. Bruk fornuften når du spør eller forteller noe på forumet.

5. Kjøp salg og byttehandel

5.1 Avsporing

Du skal ikke poengtere hvorfor du IKKE er intressert i hva trådstarter tilbyr. Ta det heller over PM eller bare la være å kommentere. I tråder hvor OP selger en tjeneste skal ikke andre tjenester annonseres av andre medlemmer. Start en ny tråd hvis du har noe å selge.

I tråder hvor OP selger en tjeneste skal ikke medlemmer kommentere unødvendig. Kommentarer som «Takk for tilbudet» og. lign. vil bli straffet. Kulinarisk Forum er ikke noe rubrikkmarked, relevante kommentarer i salgstråder er lov, men kan når som helst fjernes av moderatorer.

Tråder som omhandler kjøp og salg MÅ inneholde informasjon om alle elementer som er viktige for salget og for prisen det forlanges eller tilbys. Hvis noe informasjon er hemmelig eller sensitiv skal dette opplyses om i tråden, det kan deretter opplyses til rette vedkommende på PM eller annen privat kommunikasjon.

Hvis du gir bud i en tråd og senere trekker budet er sjansen stor for at du blir utestengt fra Kulinarisk Forum.

6. Sletting av innlegg og kommentarer

Ingen medlemmer har noensinne rett til å få slettet noe som helst innlegg eller kommentar. Ved å skrive på Webforumet godtar man at kommentaren blir stående til evig tid. Hvis man trekker seg som medlem kan man be om at brukernavnet forandres slik at man blir anonymisert. Det er kun brukernavnet ditt på selve profilen som vil bli endret. Er du tagget i innlegg, så vil ikke dette forandres, og tagen vil lede til din profil selv om brukernavnet ditt er endret. Vi har heller ikke anledning til å gå gjennom innlegg for å slette eventuell tekst der du selv eller andre har brukt ditt egentlige navn.

Derfor er det viktig å være føre var, og heller bruke et alias til profilnavn. Du oppfordres også til ikke å oppgi ditt virkelige navn i noen av innleggene du legger ut. Da vil det være vanskeligere å bli identifisert av andre, både i nåtid og for fremtiden. Vær også varsom med linking til sider og blogger som kan identifisere deg om du er opptatt av å ikke bli gjenkjent.

Dersom du ikke er enig i disse vilkårene, vennligst ikke registrer deg eller bruk tjenesten. Bruk av forumet fordrer aksept av disse vilkårene. Hvis du vil stenge brukerkontoen din og/eller endre/anonymisere brukernavnet, vennligst ta kontakt med oss.

Topp