Alernativ søtning til sukker

#1
Jeg er litt lost med tanke på hva jeg kan bruka av kunstig søtning når jeg vil erstatte sukker. Natreenpulver er helt håpløst, for det har jeg prøvd. Faderullan for ei smørje det ble. Hva kan jeg bruke som blir tilnærmet helt likt sukker både i kosistens på bakverket og i smaksopplevelse?
 
#2
De forskjellige kunstige/alternative søtningsstoffene har litt forskjellige egenskaper. Ikke alle er like bra å bruke til baking. Du finner en fin oversikt i disse to linkene jeg legger ved her nedenfor. De forklarer greit hva som kan brukes til ha:
Ut i fra det jeg kan lese så virker det som at Sukrin er det beste alternativet, men at det ikke må overstige 20% av totalinnholdet i en oppskrift. Men ta en titt, så ser du hva som passer for deg.
 

Anne-Lise

Nytt medlem
#3
Tagatesse funker også fint i bakverk og smaker mer likt sukker. Ulempen er at det kan gi luft i magen hos enkelte.
 
Topp