Ginseng vs Taurin

Karin

Nytt medlem
#1
Hva er den sterkeste typen Ginsengtabletter eller i veskeform man kan få kjøpt?
Er taurin som er i energidrikker noe av det samme som ginseng?
 
#2
Hva er den sterkeste typen Ginsengtabletter eller i veskeform man kan få kjøpt?
Er taurin som er i energidrikker noe av det samme som ginseng?
Hei Karin
Etter en kjapp sjekk ser det ut som Ginseng Forte er den sterkeste pillen med sine 400mg ekstrakt/30mg ginsenosider pr kapsel. Som flytende er Panax Ginseng Pine Brand helt suveren med 2000mg ekstrakt pr ampull.

Ginseng er en adaptogen urt, dvs at den tilpasser seg kroppens behov. Den kan hjelpe mot stress og øke yteevnen. Et lite obs; ikke bruk ginseng mer en 2-3 måneder i slengen. Unngå også koffein i perioden du tar ginseng pga overstimulering.

Taurin er en aminosyre som inneholder svovel. Grunnen til at den tilsettes i energidrikker er at taurin motvirker skjelvingen som mange kan oppleve av koffein. Taurin har ikke samme virkning som ginseng, men kan motvirke muskeltretthet ved trening.
 
#4
Alle disse ginsengtypene er beslektet i større eller mindre grad. Amerikansk og asiatisk ginseng er begge i Panax-slekten, er mest lik og inneholder de såkalte ginsenosidene. Sibirsk ginseng er en fjern slekting av de andre to. Den kalles også russisk rot, og inneholder eleuterosider - som er helt forskjellige fra ginsenosidene. Russisk rot brukes også i forbindelse med stress og for å øke yteevnen slik som vanlig ginseng. Den brukes også i de tilfeller ginseng regnes for å være for kraftig.
Russisk rot blir også brukt som avgiftning og ble faktisk gitt til mange i Russland og Ukraina etter Tsjernobylulykken.
 
Topp