Hva er din beste oppskrift på pizzabunn?

René Munthe Eik

Administrator
Medlem av ledelsen
#1
Jeg har prøvd flere typer pizzabunner uten å ha funnet en jeg blir 100% fornøyd med. Jeg tenker på en bunn som skal brukes i en bakerovn av stein. Steketemoeraturen vil ligge på mellom 400 og 500 grader.

Jeg har blant annet prøvd Jan Vardøens pizzadeig:
  • 1 kilo mel av typen tipo 00
  • 6 dl vann
  • 1 dl god olivenolje
  • 1/4 pakke fersk gjær
  • 1 sa sukker
  • 1 ss salt

Denne er veldig god, men jeg får ikke bunnen så sprø som jeg ønsker med denne. Jeg kaldhever deigen i 24-48 timer.

Jeg tar svært gjerne i mot tips om oppskrifter og triks for å få et bra «italiensk» preg.
 

Kokken

Nytt medlem
#2
Hei!
Om du ønsker en sprøere pizzabunn kan du prøve å bruke surdeigsstarter i stedet for gjær. Bruk da 100 gram starter som er laget på 50/50 mel og vann, og endre vannmengden fra 6 dl til 5,5 dl. La deigen kaldgjære i minst 24 timer før du bruker den. Husk å ta opp deigen og romtemperer den i ca 2 timer før du kjevler ut bunnene. Her kan du se hvordan du lager surdeigsstarter: Berit Nordstrand
 
Topp