Isen blir knallhard og litt "krystallisk"

Nexus

Nytt medlem
#1
Når jeg lager fløteis av forskjellige slag som jeg har funnet på nettet, så blir de så harde. Det er nesten umulig å porsjonere den opp når den er ferdig frosset. Og når den smelter etter hvert, så er den fremdeles hard inni, mens den blir litt bløt på utsiden. Noen blir også litt sånn full av iskrystaller som gjør den litt mindre fløteaktig og mer sorbetaktig. Hva gjør jeg feil?
 

Anne-Lise

Nytt medlem
#2
Jeg skulle gjerne sett oppskrifta først for å kunne svare deg. Iskrystaller kan oppstå dersom det brukes hele egg i iskremen, eller om du ikke rører i den under innfrysing. Selv har jeg lagd is av toppingen på daimiskake, og den blir aldri nålete. Jeg har også en oppskrift på is med philadelphiaost og den blir heller ikke nålete:

  • 3 eggeplommer
  • 2,5 dl kremfløte
  • 100 g Philadelphiaost (eller annen kremost)
  • 5 ss Nesquick
  • 100 g sukker/sukrin/søtning etter eget ønske
Om man kutter ut nesquicken kan dette brukes som en grunnoppskrift, og byttes i tillegg sukkeret ut med sukkerfri søtning, er den velegnet for både diabetikere og lavkarbo. Jeg har fått tilbakemelding der den ble laget med Tine kremost med ananas/mandarin.
Bland alt med mikser og visp til en fyldig krem.

001.jpg


Hentet fra Smakebiten
 
Topp